Coaching

tijdens verandering

Verbeteren van de samenwerking
Het verbeteren van iedere samenwerking begint met inzicht in jezelf.
Want waarom kan ik met die ene persoon heel makkelijk samenwerken en kost de samenwerking met die ander mij juist zoveel moeite?
Waarom vind ik sommige werkzaamheden leuk maar kosten andere klussen me heel veel energie?
Waarom reageer ik zo op bepaalde situaties en wat voor een bedrijf of team past het beste bij mij?

Persoonlijke handleiding

Het antwoord op deze vragen vind je in de onderliggende motivatie oftewel de persoonlijke drijfveren.

Deze drijfveren verklaren waarom je denkt zoals je denkt en doet zoals je doet. Je kan het zien als een persoonlijke handleiding.

Voor 1-op-1 coaching én teamcoaching maakt Simelius vaak gebruik van de, objectieve en wetenschappelijk onderbouwde, Persoonlijke drijfveren analyse van Profile Dynamics.

De analyse geeft een scherpe foto van jouw binnenwereld en geeft antwoord op de vraag wat je écht wil, wat jou drijft.

De analyse laat zien wat jou inspireert en motiveert maar ook waar jouw weerstanden liggen, welke werkomgevingen goed bij je zouden passen en met wie je makkelijk kan samenwerking en met wat voor een type mensen je meer moeite hebt.

Ook kun je de drijfveren van een team in kaart brengen en krijg je inzicht in de sterke kanten en valkuilen van een team.

Samenwerken

Coaching

Simelius verzorgt zowel individuele coaching maar ook teamcoaching. De teamcoaching is zeer geschikt voor teams die in een verandertraject zitten of (project)teams die willen werken aan een betere samenwerking .

Individuele analyse

  • Online vragenlijst
  • E-Learning
  • Persoonlijk consult met toelichting op het analyserapport van de persoonlijke drijfveren
  • Nazorg consult

Indien gewenst kan, in de vorm van persoonlijke coaching, verdieping en vervolg gegeven worden aan de verkregen inzichten.

Team analyse

  • Online vragenlijst
  • E-Learning
  • Analyserapport van de persoonlijke drijfveren
  • Volledige dag coaching waarin toelichting wordt gegeven op de theorie, de persoonlijke profielen en het teamprofiel

De coachingstrajecten van Simelius zijn praktisch en compact en maatwerk is altijd mogelijk. Het vergroot je zelfkennis, je verhoogt je persoonlijke effectiviteit en het geeft praktische handvatten om iedere samenwerking effectief te verbeteren.

De analyses worden altijd gegeven door een gecertificeerde Profile Dynamics consultant.

Profile Dynamics

Profile Dynamics is een wetenschappelijk onderbouwde methodiek die een scherp beeld geeft van de persoonlijke drijfveren en de onderliggende motivatie van mensen. Het uitgebreide rapport beschrijft en visualiseert waar iemands kracht ligt, welke rollen tijdens een verandering het beste passen en waar energie wordt gewonnen of weerstand te verwachten is.

Deze ‘persoonlijke handleiding’ is een krachtige tool om de samenstelling van een (verbeter)team te optimaliseren en de samenwerking te bevorderen.

Het veranderen van een organisatie vraagt niet alleen om de juiste verandertechnieken. Een succesvolle en duurzame verandering wordt in sterke mate bepaald door de mensen in de organisatie. In hoeverre zijn zij gemotiveerd en ondersteunen ze de verandering? Een verandering kan door de ene medewerker worden gezien als een leuke uitdaging, bij de ander zorgt het voor stress en weerstand.

Het is dus van belang om te weten wat er bij jouw medewerkers ‘onder de ijsberg’ speelt. Simelius kan hiervoor de drijfveren analyse van Profile Dynamics inzetten.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Profile Dynamics? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Meer informatie